Saavutettavuus

Saavutettavuus

Tapahtuma-alueella on pieni pyörätuolikoroke ja alueella on melko helppo kulkea pyörätuolilla. Osa alueesta sijaitsee rinteessä, joka helpottaa näkemistä eri puolilta aluetta. Pyörätuolikorokkeessa on rajoitettu kapasiteetti ja avustaja pääsee korokkeelle mukaan, mikäli siellä on tilaa. Korokkeen luona on järjestyksenvalvoja, joka avustaa tarvittaessa. VIP-alue on rakennettu kahteen kerrokseen, joista alempaan kerrokseen pääsee pyörätuoliramppia pitkin, mutta valitettavasti toiseen kerrokseen ei pääse pyörätuolilla.

Tapahtumalla ei ole omaa pysäköintialuetta tai invaparkkeja. Lähimmät parkkipaikat löytyvät Kauppakeskus Ratinan parkkihallista.

Alueelta löytyy invavessoja ja niiden sijainnit löytyvät aluekartasta. Meillä käy myös vessapassi, jolla voit ohittaa jonon ja käyttää kaikkia tapahtuma-alueella asiakkaille tarkoitettuja WC-palveluita.

Avustaja pääsee aina maksutta tapahtumaan sellaisen asiakkaan seurassa, joka tarvitsee avustajaa päivittäisiin toimiinsa tai asioimiseen. Avustajakortin, ystäväkortin, vammaiskortin tai näkövammaiskortin mukaan ottaminen nopeuttaa sisäänpääsyä – mutta ei ole välttämätöntä. Avustajan tulee saapua avustettavan kanssa yhtä aikaa tapahtuman rannekkeenvaihto- tai check in -pisteelle. Avustaja saa alueelle sisäänpääsyyn oikeuttavan rannekkeen, jota ei tarvitse varata etukäteen. Ranneke on avustajaranneke, ja käy pelkästään avustustyössä ollessa – ilman avustettavaa sillä ei pääse tapahtumaan.

Lippukaupoissa myynnissä oleva pyörätuoli+avustajalippu on tarkoitettu vain pyörätuolia käyttävälle asiakkaalle. Muut asiakkaat, jotka tarvitsevat avustajaa päivittäiseen toimintaansa voivat ostaa Tiketiltä asiakas+avustajalipun.

Mikäli VIP-asiakas tarvitsee avustajan, pääsee avustaja luonnollisesti asiakkaan mukana myös VIP-alueelle. VIP-ruokailu ei kuitenkaan sisälly avustajalle, vaan sen voi ostaa erikseen lipunmyyntipisteestä.

Mikäli et pysty terveydellisistä syistä seisomaan pitkiä aikoja, voit ottaa mukaan oman retkituolin. Otathan mukaasi todistuksen retkituolin tarpeesta. Huomioithan, että retkituolin kanssa ei voi sijoittua lavan edustalle, kulkuväylille tai ruuhka-alueille.

Kysyttävää esteettömyydestä tai saavutettavuudesta? Ota yhteyttä sähköpostilla festivaalit@nelonenmedia.fi.

Tapahtumassa mukana