IKÄRAJAT

Ratinanniemen Festivaalialue on ikärajaton. Alle 12-vuotiaat alueelle huoltajan seurassa. Ratinanniemen Festivaalipuistoon on tulossa myyntiin myös erillinen lastenlippu. Lippu on tarkoitettu 3-10 -vuotiaille, jotka saapuvat alueelle vanhempiensa seurassa. Alle 3-vuotiaat ja sitä nuoremmat sylilapset pääsevät ilmaiseksi Ratinanniemeen maksavan vanhemman seurassa.

Alueelta löytyy kaksi anniskelualuetta (K-18) ja erillinen anniskelualue (K-18) VIP-lipun ostaneille. Huomiothan että alaikäiset eivät pääse VIP- eikä anniskelualueille edes huoltajan seurassa.

RAVINTOLAT

Ravintoloiden omat ikärajat ovat voimassa festivaalin aikana.

SAAPUMINEN

Osoite: Ratinanniemen Festivaalipuisto, 33100 Tampere.

Ratinanniemen Festivaalipuisto sijaitsee Tampereen keskustan sykkeessä, aivan Ratinan stadionin kyljessä. Kulku Ratinanniemeen onnistuu näppärästi Laukonsiltaa pitkin tai Ratinan Rantatien kautta. Ratinanniemen alueelle ovat tervetulleita kaikki festivaalivieraat, sillä alueelle ei ole ikärajaa (rajatut anniskelualueet). Lisäksi Ratinanniemeen on myynnissä myös VIP-lippuja, jotka oikeuttavat pääsyyn VIP-anniskelualueelle (K-18). Kaikki liput vaihdetaan rannekkeisiin Ratinan Rantatiellä sijaitsevissa rannekkeenvaihtopisteissä. VIP-lippu vaihdetaan VIP-passiin ja rannekkeeseen Ratinan Rantatiellä sijaitsevassa Check in-pisteessä.

LIPUT JA RANNEKKEET

Tapahtuman viralliset lipunmyyjät ovat Tiketti ja Lippupiste. On suuri riski ostaa lippuja muilta myyjiltä. Lippuväärennöksellä ei pääse sisään tapahtumaan, vaikka lipun olisi hankkinut hyvässä uskossa. Kaikki liput luetaan elektronisesti porteilla. Pidäthän lipustasi hyvää huolta, sillä kadonneita tai vahingoittuneita lippuja ei korvata. Lippuja myydään myös portilta, mikäli tapahtuma ei ole ennakkoon loppuunmyyty.

Festivaaliranneke on henkilökohtainen eikä sitä saa poistaa tapahtuman aikana. Kadonneita tai katkenneita rannekkeita ei vaihdeta uuteen.

NARIKKA

Ratinanniemen festivaalialueen ulkopuolella sijaitsee tavaranarikka. Narikka on Ratinan Rantatiellä. Narikan hinta 3,00 € / käynti.

ESTEETTÖMYYS

Tammerfest pyrkii tarjoamaan kaikille yhtäläisen mahdollisuuden päästä nauttimaan festivaalitunnelmasta. Huomioithan, että muiden tapahtumapaikkojen, esimerkiksi klubien kohdalla, kannattaa esteettömyysasioissa olla yhteydessä suoraan kyseiseen tapahtumapaikkaan.

LIIKKUMINEN ALUEELLA
Suosittelemme invataksilla saavuttavan Ratinan Rantatien kautta, josta pääsee autolla lähemmäs portteja. Ratinanniemen tapahtuma-alue on puistomainen, jonka vuoksi liikkuminen pyörätuolilla saattaa olla paikoitellen hankalaa. Alueella pääsee kuitenkin liikkumaan hiekkatietä pitkin. Välimatkat eivät ole kovinkaan pitkiä. Esityksiä on mahdollista seurata myös kauempaa, sillä alueella on jonkin verran korkeuseroja.

PYÖRÄTUOLIKOROKE
Ratinanniemen Festivaalipuistoon tulee pyörätuolikoroke, josta on hyvä näkyvyys lavalle.

LIPUT JA AVUSTAJAT
Pyörätuolilla liikkuvat, näkövammaiset ja muut ilmeisistä terveydellisistä syistä avustajan tarvitsevat asiakkaat saavat yhden saattajan sisäänpääsyn samalla lipulla. Varauduthan todistamaan avustajan tarpeesi portilla. Näkövammaisilla on oltava mukanaan näkövammaiskortti. Olemme mukana Ystäväkortti-toiminnassa www.ystavankortti.fi

VESSAT
Invavessoja on sekä Ratinanniemessä että Keskustorilla. Meillä käy myös vessapassi. Lisätietoa vessapassista täältä.

ISTUMAPAIKAT
Ratinanniemestä ja Keskustorilta löytyy jonkin verran istumapaikkoja, mutta ne sijaitsevat pääosin anniskelualueilla. Ratinanniemeen voi kuitenkin ottaa mukaan omia huopia tai vilttejä. Retkituolit ovat kiellettyjä.

Esteettömyysasioissa yhteyttä voi ottaa: info(at)tammerfest.fi

PALVELUT

Lisätietoa alueen palveluista tulossa keväällä.

VALOKUVAUS

Festarialueella ja sen ympäristössä liikkuvat tapahtuman viralliset kuvaajat ja videokuvaajat.
Kuvia käytetään tapahtuman markkinoinnissa, some-kanavissa sekä nettisivulla www.tammerfest.fi. Myös media kuvaa festareilla. Omat järjestelmäkamerat ja videokamerat ovat festivaalialueella kiellettyjä.
Päivittäessäsi kuviasi someen, muista käyttää hästägiä #tammerfest

KULKUYHTEYDET

Ilmaisia pysäköintipaikkoja omalla autolla saapuville löytyy Tampereen keskustan alueelta huonosti. Tampereen keskustassa sijaitsee useita 24h vuorokaudessa toimivia pysäköintitaloja www.finnpark.fi.

Tammerfest suosittelee saapumaan festivaaleille joukkoliikennevälineillä, polkupyörällä tai jalan. Joukkoliikenteen ja oman lihasvoiman suosiminen on paitsi sujuvaa, myös ympäristöystävällistä!

Tampereen sisäisen bussiliikenteen aikataulut ja reitit reittiopas.tampere.fi

Tampere on helposti saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä ympäri maata. Junaliikenteen aikataulut: www.vr.fi, bussiliikenteen aikataulut www.matkahuolto.fi ja www.onnibus.fi. Suosittelemme myös suosimaan kimppakyytejä, mm. facebookista löytyy useita kimppakyytiryhmiä suurimpienkaupunkien väliseen kulkuun!

LÖYTÖTAVARAT

Festivaalin aikana löytötavaroita voit kysyä narikasta. Löytötavarat toimitetaan Suomen Löytötavarapalvelulle seuraavana tapahtuman jälkeisenä arkipäivänä. Puhelinpalvelu avoinna ma-pe 10-18, 0600 03394 (1.98€/min+pvm).

Löytötavaratoimiston osoite:
Satakunnankatu 31
33210 Tampere

MAKSUVÄLINEET

Tapahtuma-alueilla käyvät maksuvälineinä käteinen ja maksukortit. Joustavan asioinnin takaamiseksi suosittelemme myös käteisen mukaan varaamista.

TURVALLISUUS

Tapahtuman turvallisuuden hoitaa Enjoy Turva. Tutustu Enjoy Turvan palveluihin ja muihin asiakastapahtumiin.

Noudata festivaalijärjestäjien ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita mahdollisten vaaratilanteiden sattuessa. Mahdollisten onnettomuuksien varalta Ratinanniemen alueella päivystää SML Medicalin ensiapuryhmä. Jos huomaat onnettomuuden tai muun turvallisuusongelman, ilmoitathan heti asiasta järjestyksenvalvojille!

Omien alkoholijuomien ja mahdollisesti turvallisuutta vaarantavien esineiden tuominen tapahtumapaikoille on ehdottomasti kielletty.

Tupakointi on ehdottomasti kielletty lavan edustalla.

Ratinanniemen Festivaalipuistoon saa tuoda oman alkoholittoman juoman enintään 0,5 litran avaamattomassa muovipullossa, tölkissä tai pahviastiassa, esimerkiksi pillimehu. 1 alkoholiton juoma/asiakas. Kännyköiden, taskukameroiden ja kuulosuojaimien tuonti alueille on sallittu.

KIELLETYT ESINEET JA ASIAT

 • järjestelmäkamerat (median kuvausluvat akkreditoinnin kautta etukäteen)
 • läppärit, padit
 • videokamerat
 • sateenvarjot
 • polkupyörät
 • lasipullot (riippumatta sisällöstä)
 • alkoholituotteet
 • huumaavat aineet
 • ampuma- ja teräaseet
 • monitoimityökalut
 • räjähteet
 • huomioliivit/takit
 • ilotulitteet
 • soihdut
 • laserit
 • paksut ketjut
 • muut lyömäaseet
 • eläimet
 • retkituolit
 • julisteiden, flyereiden, tms. jako alueella
 • yleisön käsien päällä ”surffaaminen”, eli crowd surfing on turvallisuussyistä kielletty
 • liput ja banderollit (järjestyksenvalvojilla on oikeus kieltää lippujen ja banderollien tankojen ja keppien vieminen tapahtuma-alueelle)
 • selfiekepit

TURVATARKASTUS

Järjestyksenvalvojat tekevät porteilla kaikille turvatarkastuksen.

MAJOITUS

Festarimajoitus Holiday Inn Tampere – Central Station.

Alk. 169 €/yö/1 hengen huoneessa

Alk. 129 €/hlö/yö/jaetussa 2 hengen huoneessa (yht 258 €/huone)

Alk. 116 €/hlö/yö/jaetussa 3 hengen huoneessa (yht 347 €/huone)

Hinnat sisältävät Tammerfest-lipun, aamiaisen ja asiakassaunan. Varaukset suoraan hotellista hotel@holidayinntampere.fi/ 03-23922000.

Tietoa erilaisista majoitusvaihtoehdoista Tampereella Tammerfestin aikaan saa kätevimmin Visit Tampere -nettisivuilta www.visittampere.fi

YMPÄRISTÖ

Alueella on useita roskiksia, ja toivomme että kävijät auttavat meitä pitämään alueen siistinä ja laittamaan roskat niille varatuille paikoille. Pidetään yhdessä ympäristöstä huolta ja Tampere siistinä!

TÖLKKIPANTTI

Festareilla on käytössä tölkkipantti. Tölkkipantti on 1 € ja maksun saa takaisin palauttaessaan tölkin myyntitiskeille tai tölkkipalautuspisteeseen.