Vastuullisuus

Tammerfest välittää kävijöistään, upeasta festivaaliympäristöstään ja Tampereen ainutlaatuisesta kulttuurista. Me kannamme kortemme kekoon konkreettisilla toimilla, jotta Tammerfesteilla voidaan juhlia aidosti tamperelaisittain, turvallisesti, esteettömästi ja ympäristöä kunnioittaen.

Yhteisöllisyys 
Koko kaupungin Tammerfest levittäytyy Ratinanniemen lisäksi myös klubeille, kaduille ja koko kaupunkiin. Tammerfest on osa Tamperetta ja näyttää rohkeasti sen parhaat puolet kulttuuri- ja tapahtumakaupunkina. Tammerfestissa mukana ovat kaupunki, paikalliset yhteisöt ja yritykset, mutta myös artistit, tuotteet ja tietysti ihmiset.   

Saavutettavuus  
Tammerfest on turvallinen ja saavutettava tapahtuma. Festivaali välittää informaatiota selkeästi ja helposti. Tapahtuman omassa saavutettavuus–infossa käsitellään selkokielisesti tapahtuman informaatio, esteettömyys, turvallisuus ja saapuminen. Musiikkitapahtumat lisäävät henkistä hyvinvointia ja tuovat voimavaroja arkeen, joten Tammerfest haluaa mahdollistaa kokemuksen mahdollisimman monelle.

Ympäristö 
Koska Tampere on meille tärkeä paikka, Tammerfest pitää huolta festivaaliympäristöstä ja sen myötä koko Tampereesta. Festivaaleilla tehdään arjen kierrätystekoja yhdessä asiakkaiden kanssa. Festivaalien panttijärjestelmä pitää aluetta siistinä ja mahdollistaa kaiken alumiinin keräämisen jatkokäyttöön uusiksi tölkeiksi. Tapahtumissa kerätään erikseen mm. pahvi, metalli, muovi, bio ja polttojäte. 

Tapahtuma on mukana Ekokompassityössä sekä Visit Tampereen Valitse vastuullisemmin –pilotissa. Lähde mukaan ympäristötalkoisiin heittämällä festarilla roskat aina roskiin ja tsekkaamalla oman ja kaverin vaatekaapin uusiksi: löytyisikö upea festariasu sittenkin vaatekaapista kaupan sijaan? 

Turvallisempi tila, turvallinen tapahtuma 
Tammerfestillä on omat turvallisemman tilan periaatteet, jotka löydät täältä. Otathan yhteyttä henkilökuntaan mikäli näet tai koet syrjintää, häirintää tai muita epäasiallisia tilanteita. Meillä on käytössä myös häirintälomakke, jonka kautta pyydämme yhteydenottoja mikäli kohtaat epäasiallista käytöstä festivaalin aikana. Viestit käsitellään luottamuksella tapahtuman hyvisten eli tuotantopäällikön ja henkilöstökoordinaattorin toimesta, jotka tarvittaessa käyvät tilannetta läpi myös turvallisuuspäällikön ja terveydenhuollon ammattilaisten kanssa, ja niihin etsitään ratkaisut. Viime kädessä olemme yhteydessä viranomaisiin. Hiljaisuus näissä asioissa ei ole ok!

Nelonen Media Live

Nelonen Media Live rakentaa Paremman huomisen tapahtumia vastuullisuuslupauksien kautta. Tavoitteenamme on lisätä toimintamme myönteisiä vaikutuksia ja toisaalta minimoida ympäristöjalanjälkemme ottaen huomioon niin asiakkaat, henkilöstö, artistit kuin sidosryhmät. Tuotamme turvallisia, saavutettavia, yhteisöllisiä, hiilineutraaleja, kestäviä, reiluja ja viihdyttäviä tapahtumia.

Tapahtumalupaukset

  • Hiilineutraali NML 

Nelonen Media Livelle on kehitetty yhteistyössä Tapauksen ja Positive Impactin kanssa päästölaskentatyökalu festivaalipäästöjen mittaamista varten. Pohjan avulla seuraamme festivaalien päästöjä vuosittain ja laskemme päästötavoitetta, jonka saavutamme vuoteen 2030 mennessä sekä vähentämällä että kompensoimalla toiminnastamme koituvia päästöjä.

  • Saavutettava NML    

Nelonen Media Liven tapahtumat ovat esteettömiä, syrjintävapaita ja saavutettavia. Avustaja pääsee aina maksutta tapahtumaamme sellaisen asiakkaan kanssa, joka tarvitsee avustajaa päivittäisiin toimiinsa. Pyörätuoliasiakkaille myynnissä on oma pyörätuolilippu, muille avustajaa tarvitseville avustajalippu. Asiakas onaina tervetullut Nelonen Media Liven tapahtumiin.

  • Kestävä NML 

Nelonen Media Liven tapahtumat rakennetaan kestävästi. Teemme työtä ekologisten ja kestävien tapahtumien eteen, joissa hankinnat tehdään resurssiviisaasti ja jätekuorma pyritään minimoimaan. NML sai Ekokompassi -sertifikaatin kesällä 2021, jota pidämme yllä tapahtumatoiminnassamme. Olemme liittyneet myös Kestävän musiikkialan ELMA-verkostoon.

  • Yhteisöllinen NML   

Nelonen Media Liven festivaaleja tehdään yhdessä kumppaneiden ja yhteisöjen kanssa sillä ’yhdessähän näitä tehdään’. Toimimme niin paikallisten yritysten, yksityishenkilöiden kuin vaikkapa urheiluseurojen kanssa tavoitteenamme kehittää tapahtumia myös paikallisella tasolla. NML osallistuukin myös kaupunkien kehittämiseen sekä edunvalvontaan. Edellytämme kaikilta kumppaneiltamme sitoutumista yhdessä kehittämiseen sekä tapahtumalupauksiimme. 

  • Turvallinen NML   

Nelonen Media Liven tapahtumat suunnitellaan yhteistyössä viranomaisten kanssa noudattaen kulloinkin voimassa olevia turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksia taataksemme turvalliset olosuhteet kaikille asiakkaillemme. Turvallisuuspalveluistamme vastaavat ammattitaitoiset yritykset ja monialaiset ammattilaiset. 

Turvalliseen Nelonen Media Liveen kuuluvat myös turvallisemman tilan periaatteet, joihin edellytämme kaikkien tapahtumissamme olevien toimijoiden sitoutuvan – olipa kyse niin asiakkaasta, artistista kuin työntekijästä. Turvallisemman tilan periaatteemme löydät täältä.

  • Reilu NML   

Nelonen Media Liven tapahtumat tehdään ammattilaisvoimin. Tapahtumissamme työskentelee laaja kirjo tapahtumatoiminnan ammattilaisia, joiden lisäksi työllistämme vuosittain myös satoja kesä- ja sesonkityöntekijöitä ollen monelle nuorelle ensimmäinen työpaikka. Jokaisen panos on tärkeä

  • Viihdyttävä NML  

Nelonen Media Live järjestää monipuolisia tapahtumia Helsingistä Ouluun ja Tampereelta Kuopioon. Nelonen Media Liven tapahtumissa esiintyvät monipuoliset artistit nousevista kyvyistä supertähtiin. Nelonen Media Live maksaa korvauksen jokaiselle esiintyjälle sekä musiikintekijälle. 

Tapahtumassa mukana