Vastuullisuus

Tammerfest välittää kävijöistään, upeasta festivaaliympäristöstään ja Tampereen ainutlaatuisesta kulttuurista. Me kannamme kortemme kekoon konkreettisilla toimilla, jotta Tammerfesteilla voidaan juhlia aidosti tamperelaisittain, ympäristöä kunnioittaen ja täysin yhdenvertaisesti.  

Yhteisöllisyys 
Koko kaupungin Tammerfest levittäytyy Ratinanniemen lisäksi myös klubeille, kaduille ja koko kaupunkiin. Tammerfest on osa Tamperetta ja näyttää rohkeasti sen parhaat puolet kulttuuri- ja tapahtumakaupunkina. Tammerfestissa mukana ovat kaupunki, paikalliset yhteisöt ja yritykset, mutta myös artistit, tuotteet ja tietysti ihmiset.   

Ympäristö 
Koska Tampere on meille tärkeä paikka, Tammerfest pitää huolta festivaaliympäristöstä ja sen myötä koko Tampereesta. Ympäristötiimi tekee työtä puhtaamman ja kestävämmän festivaalielämyksen parissa huoltaen niin pintoja, astioita kuin alueita. Tapahtuma on mukana Ekokompassityössä sekä Visit Tampereen Valitse vastuullisemmin –pilotissa. Lähde mukaan ympäristötalkoisiin heittämällä festarilla roskat aina roskiin ja tsekkaamalla oman ja kaverin vaatekaapin uusiksi: löytyisikö upea festariasu sittenkin vaatekaapista kaupan sijaan? 

Yhdenvertaisuus 
Tammerfest on ikärajaton festivaali, jossa monipuolinen ohjelma viihdyttää yleisöä niin parhailla ja legendaarisilla esiintyjillä. Myös erityisryhmät viihtyvät Tammerfesteilla ja heitä varten festivaalilla on oma saavutettavuussuunnitelma.   

Nelonen Media Live

Nelonen Media Live on Suomen suurin festivaalijärjestäjä. Nyt se haluaa olla omassa mittaluokassaan myös vastuullisin, Paremman huomisen tapahtumia –lupauksensa avulla. Tapahtumalupaukset ovat osa Sanoman vasta päivitettyä vastuullisuusstrategiaa. Lupauksen mukaan Nelonen Media Live tuottaa 1. turvallisia, 2. saavutettavia, 3. yhteisöllisiä, 4. hiilineutraaleja, 5. kestäviä, 6. reiluja ja 7. viihdyttäviä tapahtumia.

Tapahtumalupaukset

  • Hiilineutraali NML  

Nelonen Media Live tekee kaikille tapahtumille päästölaskennan, jonka pohjalta asetetaan päästöjen vähennystavoitteet ja kompensointi tapahtumista ja toiminnasta aiheutuville päästöille. Hiilineutraalisuustavoite on myös osa koko Sanoman tavoitetta, joka on olla hiilineutraali koko arvoketjun osalta vuoteen 2030 mennessä. 

  • Saavutettava NML   

Nelonen Media Liven tapahtumat ovat esteettömiä, syrjintävapaita ja saavutettavia. Avustaja pääsee aina maksutta tapahtumaamme sellaisen asiakkaan kanssa, joka tarvitsee avustajaa päivittäisiin toimiinsa. Pyörätuoliasiakkaille myynnissä on oma pyörätuolilippu. NML:n tapahtumat ovat matalan kynnyksen festivaaleja, joihin asiakas on aina tervetullut.  

  • Kestävä NML  

Nelonen Media Liven tapahtumat rakennetaan kestävästi. Tapahtumien hankinnat tehdään resurssiviisaasti huomioiden koko käyttökaari tuotteen valmistuksesta sen monipuoliseen käyttöön ja lopulta myös poistoon asti. Rakennamme tapahtumiin uusia kierrätyspisteitä, vaihdamme kertakäyttöasiat biohajoaviin sekä päivitämme anniskelupalveluiden panttijärjestelmää. Olemme matkalla kohti ympäristövastuullisempaa toimintatapaa ja rakennamme Ekokompassi ympäristöjärjestelmää. 

  • Yhteisöllinen NML  

Nelonen Media Liven festivaaleja tehdään yhdessä kumppaneiden ja yhteisöjen kanssa sillä ’yhdessähän näitä tehdään’. Toimimme niin paikallisten yritysten, yksityishenkilöiden kuin vaikkapa urheiluseurojen kanssa tavoitteenamme kehittää tapahtumia myös paikallisella tasolla, joka hyödyttää kaikkien osapuolien lisäksi myös koko kaupunkia. NML osallistuukin myös kaupunkien kehittämiseen sekä edunvalvontaan. Edellytämme kaikilta kumppaneiltamme sitoutumista yhdessä kehittämiseen sekä tapahtumalupauksiimme.  

  • Turvallinen NML  

 Nelonen Media Liven tapahtumat suunnitellaan yhteistyössä viranomaisten kanssa noudattaen kulloinkin voimassa olevia turvallisuus- ja hygieniaohjeistuksia taataksemme turvalliset olosuhteet kaikille asiakkaillemme. Turvallisuuspalveluistamme vastaavat ammattitaitoiset yritykset. Tapahtumat järjestetään aina yleisön, esiintyjien ja henkilökunnan turvallisuus ja terveys edellä. 

  • Reilu NML  

Nelonen Media Liven tapahtumat tehdään ammattilaisvoimin. Työllistämme vuosittain myös satoja kesä- ja sesonkityöntekijöitä ollen monelle nuorelle ensimmäinen työpaikka. Vuonna 2021 keskitymme hakijakokemukseen ja henkilökunnan hyvinvointiin.  

  • Viihdyttävä NML  

Nelonen Media Live järjestää monipuolisia tapahtumia Helsingistä Ouluun ja Tampereelta Kuopioon. Nelonen Media Liven tapahtumissa esiintyvät monipuoliset artistit nousevista kyvyistä supertähtiin. Nelonen Media Live maksaa korvauksen jokaiselle esiintyjälle sekä musiikintekijälle. 

Tapahtumassa mukana