Katso Tammerfestin virallinen after movie täältä!

Ikärajat

Festivaalialue on ikärajaton. Alueelta löytyy kaksi anniskelualuetta (K-18) ja erillinen anniskelualue (K-18) VIP-lipun ostaneille. Alle 12-vuotiaat alueelle huoltajan seurassa.

Ratinanniemen Festivaalipuistoon on myynnissä myös päiväkohtainen lastenlippu. Lippu on tarkoitettu 3-10 -vuotiaille, jotka saapuvat alueelle vanhempiensa seurassa. 2-vuotiaat ja sitä nuoremmat sylilapset pääsevät ilmaiseksi Ratinanniemeen maksavan vanhemman seurassa.

RAVINTOLAT

Ravintoloiden omat ikärajat ovat voimassa festivaalin aikana.

KESKUSTORI

Keskustorin ikäraja on K-18

Saapuminen

Ratinanniemen Festivaalipuisto, 33100 Tampere

Ratinanniemen Festivaalipuisto sijaitsee Tampereen keskustan sykkeessä, aivan Ratinan stadionin kyljessä. Kulku Ratinanniemeen onnistuu näppärästi Laukonsiltaa pitkin tai Ratinan Rantatien kautta. Ratinanniemen alueelle ovat tervetulleita kaikki festivaalivieraat, sillä alueelle ei ole ikärajaa (rajatut anniskelualueet). Lisäksi Ratinanniemeen on hankittavissa myös VIP-passit, jotka oikeuttavat pääsyyn VIP-anniskelualueelle (K-18). VIP-lippu tulee vaihtaa VIP-passiin ja rannekkeeseen Ratinan Rantatiellä sijaitsevassa Check in-pisteessä.

Tammerfest on järjestänyt asiakkailleen tapahtumanaikaisen taksitolpan Laukonsillan Laukontorin puoleiseen päätyyn. Taksitolpalla päivystää Tampereen Taksi: www.taksitampere.fi / puh. 0100 4131.

Suosittelemme saapumaan alueelle Laukosillan kautta Ratinan kauppakeskuksen rakennustyömaan vuoksi.

Liput ja rannekkeet

Ennakkoon ostetut liput vaihdetaan festivaalirannekkeiksi pääportin läheisyydessä olevissa festivaalin rannekkeenvaihtopisteissä. Ratinanniemen rannekkeenvaihto aukeaa päivittäin puolta tuntia ennen porttien aukaisua. Rannekkeenvaihtopisteissä vaihdetaan aina kyseisen päivän rannekkeita, ei ennakkorannekkeenvaihtoa. Rannekkeella on mahdollisuus poistua välillä alueelta. Lippuja voi ostaa myös pääportilta, jos tapahtumaa ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Festivaaliranneke on henkilökohtainen eikä sitä saa poistaa tapahtuman aikana. Kadonneita tai katkenneita rannekkeita ei vaihdeta uuteen.

Kartta

Klikkaamalla karttaa saat kartan suuremmaksi.

Tammerfest 2017

Täältä näet kaikkien Tammerfestin klubien ja ravintoloiden sijainnit.

Narikka

Ratinanniemen festivaalialueen ulkopuolella sijaitsee tavaranarikka. Narikka on Ratinan Rantatiellä. Narikan hinta 3,00 € ja jokainen narikkakäynti maksaa erikseen. Jätäthän arvotavarasi ja alkoholituotteet narikkaan.

Esteettömyys

Tammerfest pyrkii tarjoamaan kaikille yhtäläisen mahdollisuuden päästä nauttimaan festivaalitunnelmasta. Huomioithan, että muiden tapahtumapaikkojen, esimerkiksi klubien kohdalla, kannattaa esteettömyysasioissa olla yhteydessä suoraan kyseiseen tapahtumapaikkaan.

ALUEELLE SAAPUMINEN
Ratinan kauppakeskuksen rakennustyömaan vuoksi Ratinan Rantatietä ei pääse ajamaan autolla, ja näin ollen autolla ei valitettavasti pääse suoraan tapahtuman porteille.

Keskustorin tapahtuma-alueelle on vain yksi sisäänkäynti Hämeenkadun puolella.

LIIKKUMINEN ALUEELLA
Ratinanniemen tapahtuma-alue on puistomainen, jonka vuoksi liikkuminen pyörätuolilla saattaa olla paikoitellen hankalaa. Alueella pääsee kuitenkin liikkumaan hiekkatietä pitkin. Välimatkat eivät ole kovinkaan pitkiä. Esityksiä on mahdollista seurata myös kauempaa, sillä alueella on jonkin verran korkeuseroja. Tammerfest Keskustorin tapahtuma-alue sijaitsee Keskustorilla, keskellä kaupunkia. Torialue koostuu katukivetyksestä.

PYÖRÄTUOLIKOROKE
Ratinanniemen Festivaalipuistoon tulee pyörätuolikoroke, josta on hyvä näkyvyys lavalle.

LIPUT JA AVUSTAJAT
Pyörätuolilla liikkuvat, näkövammaiset ja muut ilmeisistä terveydellisistä syistä avustajan tarvitsevat asiakkaat saavat yhden saattajan sisäänpääsyn samalla lipulla. Varauduthan todistamaan avustajan tarpeesi portilla. Näkövammaisilla on oltava mukanaan näkövammaiskortti. Olemme mukana Ystäväkortti-toiminnassa www.ystavankortti.fi

VESSAT
Invavessoja on sekä Ratinanniemessä että Keskustorilla. Meillä käy myös vessapassi. Lisätietoa vessapassista täältä.

ISTUMAPAIKAT
Ratinanniemestä ja Keskustorilta löytyy jonkin verran istumapaikkoja, mutta ne sijaitsevat anniskelualueilla. Ratinanniemeen voi kuitenkin ottaa mukaan omia huopia tai vilttejä. Retkituolit ovat kiellettyjä.

Esteettömyysasioissa yhteyttä voi ottaa: info(at)tammerfest.fi

Palvelut

Festivaalialueella palvelee useita oheismyyntipisteitä ja promopisteitä. Alueella on muun muassa Ivana Helsingin koju, jossa myynnissä Ivana Helsingin vaatteita, asusteita ja muita tuotteita. Alueella on mahdollista hypätä myös benjihyppy. Benjihypyn alueelle tuo Xon-puisto.

Ruokamyyntipisteistä voit lukea lisää kohdasta "Ruokailu".

Valokuvaus

Festarialueella ja sen ympäristössä liikkuvat tapahtuman viralliset kuvaajat ja videokuvaajat.
Kuvia käytetään tapahtuman markkinoinnissa, some-kanavissa sekä nettisivulla www.tammerfest.fi. Myös media kuvaa festareilla. Omat järjestelmäkamerat ja videokamerat ovat festivaalialueella kiellettyjä.
Päivittäessäsi kuviasi someen, muista käyttää hästägiä #tammerfest

Kulkuyhteydet

Ilmaisia pysäköintipaikkoja omalla autolla saapuville löytyy Tampereen keskustan alueelta huonosti. Tampereen keskustassa sijaitsee useita 24h vuorokaudessa toimivia pysäköintitaloja www.finnpark.fi.

Tammerfest suosittelee saapumaan festivaaleille joukkoliikennevälineillä, polkupyörällä tai jalan. Joukkoliikenteen ja oman lihasvoiman suosiminen on paitsi sujuvaa, myös ympäristöystävällistä!

Tampereen sisäisen bussiliikenteen aikataulut ja reitit reittiopas.tampere.fi

Tammerfest on järjestänyt asiakkailleen tapahtumanaikaisen taksitolpan Laukonsillan Laukontorin puoleiseen päätyyn. Taksitolpalla päivystää Tampereen Taksi: www.taksitampere.fi / puh. 0100 4131.

Tampere on helposti saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä ympäri maata.

JUNALLA
Junaliikenteen aikataulut www.vr.fi

LINJA-AUTOLLA
Bussiliikenteen aikataulut www.matkahuolto.fi ja www.onnibus.fi

KIMPPAKYYDILLÄ
Kimppakyytipalvelut esimerkiksi www.kimppa.net, www.kyydit.net ja www.greenriders.fi. Facebookissa on myös useita kimppakyytiryhmiä suurimpien kaupunkien väliseen kulkuun.

Poikkeukselliset liikennejärjestelyt

Tammerfestin vuoksi Ratinanniemen läpikulku on rajoitettu sunnuntaihin 23.7.2017 saakka. Korvaavana reittinä suosittelemme käyttämään Voimakatu - Ratinan silta - Hatanpään valtatie. Myös Laukonsillan käyttöä on rajoitettu ja silta on pääosin tapahtumakävijöiden käytössä. Ratinan rantatien pysäköintipaikkoja poistetaan käytöstä ja tapahtuman aikana ajoneuvoliikennettä alueelle rajoitetaan.

Alueen koirapuisto ei ole käytössä tapahtuman aikana.

Tammerfest pahoittelee poikkeusjärjestelyistä mahdollisesti aiheutuvia haittoja.

Löytötavarat

Mikäli löydät festivaalialueelta tai sen läheisyydestä löytötavaroita, toimitathan ne pääportin läheisyydessä sijaitsevaan narikkaan.

Kaikki löytötavarat toimitetaan Suomen Löytötavarapalveluun ensimmäisenä festivaalin jälkeisenä arkipäivänä.

SUOMEN LÖYTÖTAVARAPALVELU
Satakunnankatu 31
33210 Tampere

www.loytotavara.net

Avoinna ma-pe 10-18
Puhelinpalvelu 0600 03394 (1.98€/min+pvm)

Maksuvälineet

Tapahtuma-alueilla käyvät maksuvälineinä käteinen ja maksukortit. Joustavan asioinnin takaamiseksi suosittelemme käteisen mukaan varaamista.

Turvallisuus

Noudata festivaalijärjestäjien ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita mahdollisten vaaratilanteiden sattuessa. Mahdollisten onnettomuuksien varalta Ratinanniemen alueella päivystää SPR:n ensiapuryhmä. Jos huomaat onnettomuuden tai muun turvallisuusongelman, ilmoitathan heti asiasta järjestyksenvalvojille!

Omien alkoholijuomien ja mahdollisesti turvallisuutta vaarantavien esineiden tuominen tapahtumapaikoille on ehdottomasti kielletty.

Tupakointi on ehdottomasti kielletty lavan edustalla.

Ratinanniemen Festivaalipuistoon saa tuoda oman alkoholittoman juoman enintään 0,5 litran avaamattomassa muovipullossa tai pahviastiassa, esimerkiksi pillimehu. 1 alkoholiton juoma/asiakas. Kännyköiden, taskukameroiden ja kuulosuojaimien tuonti alueille on sallittu.

KIELLETYT ESINEET JA ASIAT

 • järjestelmäkamerat (median kuvausluvat akkreditoinnin kautta etukäteen)
 • videokamerat
 • sateenvarjot
 • polkupyörät
 • lasipullot (riippumatta sisällöstä)
 • alkoholituotteet
 • huumaavat aineet
 • ampuma- ja teräaseet
 • monitoimityökalut
 • räjähteet
 • ilotulitteet
 • soihdut
 • laserit
 • paksut ketjut
 • muut lyömäaseet
 • eläimet
 • retkituolit
 • julisteiden, flyereiden, tms. jako alueella
 • Yleisön käsien päällä "surffaaminen", eli crowd surfing on turvallisuussyistä kielletty
 • liput ja banderollit (järjestyksenvalvojilla on oikeus kieltää lippujen ja banderollien tankojen ja keppien vieminen tapahtuma-alueelle)
 • Selfiekepit

TURVATARKASTUS

Järjestyksenvalvojat tekevät porteilla kaikille turvatarkastuksen.

ENSIAPU

Suomen Punainen Risti päivystää Ratinanniemen alueella.

Majoitus

Tietoa erilaisista majoitusvaihtoehdoista Tampereella Tammerfestin aikaan saa kätevimmin - Visit Tampere – Matkailuneuvonta, 03 5656 6800 / www.visittampere.fi tai www.rantapallo.fi/hotellit/

Holiday Inn Tampere - Central Stationista edullista majoitusta Tammerfestin aikaan! Varaamalla majoituksen Holiday Innistä saat tapahtumaliput kätevästi saapuessasi hotelliin. Katso lisätiedot täältä.


Myös Omena Hotellit tarjoaa Tammerfestin asiakkaille majoitusta edullisesti. Koodilla TAMMERFEST saat 10 % alennuksen jo valmiiksi edullisista Omena-hinnoista.


Ruokailu

TAMMERFEST STREET FOOD VILLAGE
Jo perinteeksi muodostunut Street Food-kylä saapuu jälleen tänä vuonna Tammerfestiin. Festivaalin aikana pääset nauttimaan mm. seuraavien katukeittiöiden ja Street Food Truckien antimista.

POPPAMIES BURGER BEAST FOOD TRUCK
HOTHOT!!! Poppamies Burger Beast tuo Tammerfestin ruokakylään festareiden hoteimmat, BBQ-kastikkeilla höystetyt burgerit. Burger Beastin listalta löytyy mm. Smoky Apple Pulled Pork burgeria, Habaneroburgeria, Juustoburgeria, Vegeburgeria ja tottakai BBQ-pekonibugeria. (laktoositonta ruokaa)

THE POP-UP FOOD TRUCK GOES MATTILA BROS
Lihaisaa lähiruokaa! The Pop-Up Food Truck tuo Tammerfesteille Mattila Bros:n kanssa yhteistyössä lihaisan menun tamperelaiseen makuun. Listalta löytyy mm. Slow Food possua, herkullinen lihalautanen ja vain Tammerfestejä varten suunniteltu oma Tammerfest makkara. Tule maistamaan ja ihastu! (laktoositonta ja gluteenitonta ruokaa)

STREET PITAS FOOD TRUCK
Raikas tuulahdus Välimeren makuja; Street Pitas! Ruokarekan menu koostuu Tammerfesteillä maukkailla vegaanisilla falafeleillä, oriental-maustetulla kanalla ja Teivon Lihan Black Angus härkäkebabilla täytetyistä maistuvista pitoista. Mahtavat pitat meille leipoo paikallinen artesaanileipomo Royal Bakery. (laktoositonta ruokaa ja gluteenittomia salaatteja)

POPPAMIES MACHO TORTILLA TRUCK
Macho Tortilla ruokarekasta pamauttaa tiskiin Poppamiehen MEXMEX-kastikkeilla höystetyt tortillat. Meksikon keittiön raikkaus ja maukkaus on vahvasti läsnä tortilloidemme makumaailmoissa. Uudistetulta listaltamme löytyvät: Poppamiehen Chipotle&Garlic nautaa, Hot Lemon kanaa, BBQ porsasta ja vegeherkkuja. Näiden lisäksi voit herkutella nachoja tulisilla kastikkeilla. !Viva la Street Food! (laktoositonta ruokaa)

NYC GOURMET HOTDOG FOOD TRUCK
Makustella NYC Gourmet HotDog-katuruokavaunu tarjoilee mahtavat Amerikan Hodarit, jotka on rakennettu kotimaisista HK:n lihoista Royal Bakeryn muhkean sämpylän väliin. Lihaisien nakkien ja artesaanipatongin kaveriksi hodareita täytetään mm. mehukkaalla possun kyljellä, pulled porkilla ja Amerikan mausteilla. (laktoositonta ruokaa)

SUBURBAN SANDWICH & SALAD BAR
Suburban Sandwich & Salad Bar saapuu Tammerfesteille täyttävien sandwichien ja raikkaiden salaattien kanssa. Kokoa herkullisista vaihtoehdoistamme maittava salaatti tai mahtava sandwich lempitäytteilläsi. Maukasta, raikasta, ja niin hyvää! (laktoositonta ruokaa ja gluteenittomia salaatteja)

LÖFBERGS STREET FOOD CAFE
Tarjolla maan mainiota tummapaahto vapaankaupan luomukahvia ja Löfbergs ICE-kahvijuomia. Kahvin kaveriksi on tarjolla belgialaisia vohveleita ja Royal Bakeryn makeat leivonnaiset mutakakuista muffinseihin. (laktoositonta ruokaa ja gluteenittomia leivoksia)

PERINTEINEN FESTARIGRILLI
Jotta nälkä pysyy loitolla myös yömyöhään, löytyy Tammerfesteiltä myös Festarigrilli, josta nälkäiset festarivieraat saavat perinteiset makkaraperunat, muikut, kebabit ja kanawokit. (gluteenitonta ja laktoositonta ruokaa)

COCOVI SUPERFOOD BAR
Cocovin herkulliset raakapuurot, raakabrowniet ja smoothiet vievät kielen mennessään! (gluteenitonta, maidotonta ja laktoositonta. Makeutusaineena luomuhunaja, muuten tuotteet vegaanisia.)

PYYNIKIN MUNKKIKAHVILA
Monen mielestä Suomen parhaat munkit leipova Pyynikin Munkkikahvila tuo herkulliset tuotteensa myös Tammerfestiin!

Ympäristö

Alueella on useita roskiksia, ja toivomme että kävijät auttavat meitä pitämään alueen siistinä ja laittamaan roskat niille varatuille paikoille. Pidetään yhdessä ympäristöstä huolta ja Tampere siistinä!

Yhteystiedot

Tammerfest Oy
Sammonkatu 15
33540 Tampere

TOIMISTO
info(at)tammerfest.fi

TUOTTAJA
Sarianna Matikainen , sarianna(at)promoter.fi

PROMOOTTORI

Timo Isomäki, timo.isomaki(at)promoter.fi

MEDIATIEDOTUS
Taija Holm, Propromotion Oy, taija(at)propromotion.fi

MYYNTIPAIKAT
Varaukset ja tiedustelut: info(at)myyntipaikat.fi

LIPPUTILAUKSET YRITYKSILLE JA RYHMILLE (min.10kpl)
tilaukset(at)tammerfest.fi
(Tilauksessa tulee lukea yritys/tilaaja, lippujen määrä, minkä päivän lippuja, laskutustiedot, y-tunnus)

YRITYSYHTEISTYÖ
Valtteri Autero, vatteri.autero(a)ncdpro.fi, 044-2407342

Media

Akkreditointi on päättynyt ja hyväksytyille on lähetetty sähköpostitse vahvistukset.

Lisätietoja: taija(at)propromotion.fi

Artistien PR-kontaktit

Tammerfest 2017 - kuvat medialle


Oikeudet muutoksiin pidätetään.