Ikärajat

Festivaalialue on ikärajaton. Alueelta löytyy kaksi anniskelualuetta (K-18) ja erillinen anniskelualue (K-18) VIP-lipun ostaneille. Alle 12-vuotiaat alueelle huoltajan seurassa.

Ratinanniemen Festivaalipuistoon on myynnissä myös päiväkohtainen lastenlippu. Lippu on tarkoitettu alle 10-vuotiaille, jotka saapuvat alueelle vanhempiensa seurassa. Alle 3-vuotiaat sylilapset pääsevät ilmaiseksi Ratinanniemeen maksavan vanhemman seurassa.

RAVINTOLAT

Ravintoloiden omat ikärajat ovat voimassa festivaalin aikana.

KESKUSTORI

Keskustorin ikäraja on K-18

Saapuminen

Ratinanniemen festivaalipuisto, 33100 Tampere

Ratinanniemen Festivaalipuisto sijaitsee Tampereen keskustan sykkeessä, aivan Ratinan stadionin kyljessä. Kulku Ratinanniemeen onnistuu näppärästi Laukonsiltaa pitkin tai Ratinan Rantatien kautta. Ratinanniemen alueelle ovat tervetulleita kaikki festivaalivieraat, sillä alueelle ei ole ikärajaa (rajatut anniskelualueet). Lisäksi Ratinanniemeen on hankittavissa myös VIP-passit, jotka oikeuttavat pääsyyn VIP-anniskelualueelle (K-18). VIP-lippu tulee vaihtaa VIP-passiin ja rannekkeeseen Ratinan Rantatiellä sijaitsevassa Check in-pisteessä.


Liput ja rannekkeet

Ennakkoon ostetut liput vaihdetaan festivaalirannekkeiksi pääportin läheisyydessä olevassa festivaalin rannekkeenvaihtopisteissä. Ratinanniemen rannekkeenvaihto aukeaa päivittäin puolta tuntia ennen porttien aukaisua. Rannekkeenvaihtopisteissä vaihdetaan aina kyseisen päivän rannekkeita, ei ennakkorannekkeenvaihtoa. Rannekkeella on mahdollisuus poistua välillä alueelta. Lippuja voi ostaa myös pääportilta, jos tapahtumaa ei ole ennakkoon loppuunmyyty. Festivaaliranneke on henkilökohtainen eikä sitä saa poistaa tapahtuman aikana. Kadonneita tai katkenneita rannekkeita ei vaihdeta uuteen.


Narikka

Ratinanniemen festivaalialueen ulkopuolella sijaitsee tavaranarikka. Narikka on Ratinan Rantatiellä. Narikan hinta 3,00€ ja jokainen narikkakäynti maksaa erikseen. Jätäthän arvotavarasi ja alkoholituotteet narikkaan.


Esteettömyys

Tammerfest pyrkii tarjoamaan kaikille yhtäläisen mahdollisuuden päästä nauttimaan festivaalitunnelmasta. Huomioithan, että muiden tapahtumapaikkojen, esimerkiksi klubien kohdalla, kannattaa esteettömyysasioissa olla yhteydessä suoraan kyseiseen tapahtumapaikkaan.

ALUEELLE SAAPUMINEN
Saavuttaessa Ratinanniemeen taksilla, kannattaa suosia Ratinan Rantatien sisäänkäyntiä, jolloin taksilla voi ajaa aivan porteille saakka. Tältä sisäänkäynniltä on myös hieman lyhyempi matka tapahtuma-alueelle kuin Laukontorin sillan kautta tultaessa. Keskustorin tapahtuma-alueelle on vain yksi sisäänkäynti Hämeenkadun puolella.

LIIKKUMINEN ALUEELLA
Ratinanniemen tapahtuma-alue on puistomainen, jonka vuoksi liikkuminen pyörätuolilla saattaa olla paikoitellen hankalaa. Alueella pääsee kuitenkin liikkumaan hiekkatietä pitkin. Välimatkat eivät ole kovinkaan pitkiä. Esityksiä on mahdollista seurata myös kauempaa, sillä alueella on jonkin verran korkeuseroja. Tammerfest Keskustorin tapahtuma-alue sijaitsee Keskustorilla, keskellä kaupunkia. Torialue koostuu katukivetyksestä.

PYÖRÄTUOLIKOROKE
Ratinanniemen Festivaalipuistoon tulee pyörätuolikoroke, josta on hyvä näkyvyys lavalle.

LIPUT JA AVUSTAJAT
Pyörätuolilla liikkuvat, näkövammaiset ja muut ilmeisistä terveydellisistä syistä avustajan tarvitsevat asiakkaat saavat yhden saattajan sisäänpääsyn samalla lipulla. Varauduthan todistamaan avustajan tarpeesi portilla. Näkövammaisilla on oltava mukanaan näkövammaiskortti. Olemme mukana Ystäväkortti-toiminnassa www.ystavankortti.fi

VESSAT
Invavessoja on sekä Ratinanniemessä että Keskustorilla. Meillä käy myös vessapassi. Lisätietoa vessapassista täältä.

ISTUMAPAIKAT
Ratinanniemestä ja Keskustorilta löytyy jonkin verran istumapaikkoja, mutta ne sijaitsevat anniskelualueilla. Ratinanniemeen voi kuitenkin ottaa mukaan omia huopia tai vilttejä. Retkituolit ovat kiellettyjä.

Esteettömyysasioissa yhteyttä voi ottaa: info(at)tammerfest.fi

Palvelut

Lisätietoa tulossa kevään aikana.

Kulkuyhteydet

Ilmaisia pysäköintipaikkoja omalla autolla saapuville löytyy Tampereen keskustan alueelta huonosti. Tampereen keskustassa sijaitsee useita 24h vuorokaudessa toimivia pysäköintitaloja www.finnpark.fi.

Tammerfest suosittelee saapumaan festivaaleille joukkoliikennevälineillä, polkupyörällä tai jalan. Joukkoliikenteen ja oman lihasvoiman suosiminen on paitsi sujuvaa, myös ympäristöystävällistä!

Tampereen sisäisen bussiliikenteen aikataulut ja reitit reittiopas.tampere.fi

Tampereen taksi puh. 0100 4131. Tapahtuma-alueelta pois lähtiessä lähin taksitolppa löytyy linja-autoasemalta, noin 250 metrin päässä alueen porteilta. Keskustorin taksitolppa on myös lyhyen kävelymatkan päässä.

Tampere on helposti saavutettavissa julkisilla liikennevälineillä ympäri maata.

JUNALLA
Junaliikenteen aikataulut www.vr.fi

LINJA-AUTOLLA
Bussiliikenteen aikataulut www.matkahuolto.fi ja www.onnibus.fi

KIMPPAKYYDILLÄ
Kimppakyytipalvelut esimerkiksi www.kimppa.net, www.kyydit.net ja www.greenriders.fi. Facebookissa on myös useita kimppakyytiryhmiä suurimpien kaupunkien väliseen kulkuun.

Löytötavarat

Mikäli löydät festivaalialueelta tai sen läheisyydestä löytötavaroita, toimitathan ne pääportin läheisyydessä sijaitsevaan narikkaan.

Maksuvälineet

Tapahtuma-alueilla käyvät maksuvälineinä käteinen ja maksukortit. Joustavan asioinnin takaamiseksi suosittelemme käteisen mukaan varaamista.

Turvallisuus

Noudata festivaalijärjestäjien ja järjestyksenvalvojien antamia ohjeita mahdollisten vaaratilanteiden sattuessa. Mahdollisten onnettomuuksien varalta Ratinanniemen alueella päivystää SPR:n ensiapuryhmä. Jos huomaat onnettomuuden tai muun turvallisuusongelman, ilmoitathan heti asiasta järjestyksenvalvojille!

Omien alkoholijuomien ja mahdollisesti turvallisuutta vaarantavien esineiden tuominen tapahtumapaikoille on ehdottomasti kielletty.

Tupakointi on ehdottomasti kielletty lavan edustalla.

Ratinanniemen Festivaalipuistoon saa tuoda omia alkoholittomia juomia enintään 0,5 litran avaamattomassa muovipullossa tai pahviastioissa (esimerkiksi pillimehut). Kännyköiden, taskukameroiden ja kuulosuojaimien tuonti alueille on sallittu.

KIELLETYT ESINEET JA ASIAT

 • järjestelmäkamerat (median kuvausluvat akkreditoinnin kautta etukäteen)
 • videokamerat
 • sateenvarjot
 • polkupyörät
 • lasipullot (riippumatta sisällöstä)
 • alkoholituotteet
 • huumaavat aineet
 • ampuma- ja teräaseet
 • monitoimityökalut
 • räjähteet
 • ilotulitteet
 • soihdut
 • laserit
 • paksut ketjut
 • muut lyömäaseet
 • eläimet
 • retkituolit
 • julisteiden, flyereiden, tms. jako alueella
 • Yleisön käsien päällä "surffaaminen", eli crowd surfing on turvallisuussyistä kielletty
 • liput ja banderollit (järjestyksenvalvojilla on oikeus kieltää lippujen ja banderollien tankojen ja keppien vieminen tapahtuma-alueelle)
 • Selfiekepit

TURVATARKASTUS

Järjestyksenvalvojat tekevät porteilla kaikille turvatarkastuksen.

ENSIAPU

Suomen Punainen Risti päivystää Ratinanniemen alueella.

Majoitus

Tietoa erilaisista majoitusvaihtoehdoista Tampereella Tammerfestin aikaan saa kätevimmin - Visit Tampere – Matkailuneuvonta, 03 5656 6800 / www.visittampere.fi tai www.rantapallo.fi/hotellit/

Omena Hotellit tarjoaa Tammerfestin asiakkaille majoitusta edullisesti. Koodilla TAMMERFEST saat 10 % alennuksen jo valmiiksi edullisista Omena-hinnoista.


Ympäristö

Alueella on useita roskiksia, ja toivomme että kävijät auttavat meitä pitämään alueen siistinä ja laittamaan roskat niille varatuille paikoille. Pidetään yhdessä ympäristöstä huolta ja Tampere siistinä!

Yhteystiedot

Tammerfest Oy
Sammonkatu 15
33540 Tampere

TOIMISTO
info(at)tammerfest.fi

TUOTTAJA
Sarianna Matikainen , sarianna(at)promoter.fi

PROMOOTTORI

Timo Isomäki, timo.isomaki(a)promoter.fi

MEDIATIEDOTUS
Taija Holm, Propromotion Oy, taija(at)propromotion.fi

MYYNTIPAIKAT
Varaukset ja tiedustelut: info(at)myyntipaikat.fi

LIPPUTILAUKSET YRITYKSILLE JA RYHMILLE (min.10kpl)
tilaukset(a)tammerfest.fi
(Tilauksessa tulee lukea yritys/tilaaja, lippujen määrä, minkä päivän lippuja, laskutustiedot, y-tunnus)

YRITYSYHTEISTYÖ
Teemu Salminen, teemu(a)eventsales.fi

Media

Tervetuloa akkreditoitumaan Tammerfestiin!

Akkreditoituminen on tarkoitettu median edustajille ja musiikkialan ammattilaisille, jotka saapuvat tapahtumaan työtehtävissä.

Alla olevalla lomakkeella voit akkreditoitua tapahtumaan. Huomioithan, jos organisaatiostanne akkreditoituu useampi henkilö, tulisi jokaisesta henkilöstä ilmoittaa omalla kaavakkeellaan. Mikäli olet freelancer, ilmoitathan hakemuksessasi myös juttusi/kuvien tilaajan nimen!

Akkreditointihakemukset on jätettävä viimeistään 5.7.2017 ja ilmoitamme hyväksytyille 10.7.2017 mennessä sähköpostitse lisäohjeiden kera.

Mikäli sinulla on kysyttävää akkreditointiin liittyen, otathan yhteyttä osoitteeseen taija.holm(a)propromotion.fi.

Tarkistathan, että antamasi tiedot ovat oikein ennen kuin lähetät hakemuksen.

Briefly in english: Accreditation is for media and music professionals arriving in Tammerfest. Please note that every participant from the same organization must apply by a separate form.

The accreditation will be closed on 5.7.2017 and accepted participants will be notified by email until 10.7.2017. If you have any questions or need for further information please contact: taija.holm(a)propromotion.fi.

Please check the filled out form before sending to make sure you've given the correct information.


Oikeudet muutoksiin pidätetään.